Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Varování

Městská policie varuje. Vážení občané, v rámci celé republiky se množí případy tzv. „šmejdů“ především v oblasti energetiky, kdy některé společnosti nabízejí „levnější“ služby a energie.

 

Často jsou tito lidé vybaveni „věrohodnými“ průkazy a vystupují jako zástupci renomovaných dodavatelských firem a bylo i mnoho případů, kdy se vydávají za pracovníky České obchodní inspekce, která ovšem takové kontroly neprovádí.

 

    Ve většině případů si vyžádají k nahlédnutí stávající dodavatelské smlouvy a opíší si osobní údaje spotřebitele. Často se pak stává, že těmto spotřebitelům přijde smlouva o převodu služeb, aniž by o ni spotřebitel požádal. Potom samozřejmě nastupují sankce od původního dodavatele za porušení smluvních podmínek, které jsou v řádech desetitisíců korun.

 

    Následná žaloba na protiprávní jednání těchto „šmejdů“ je velmi problematická z pohledu dokazování a vymahatelnost případných nákladů na pokuty a řízení je velmi zdlouhavá a často neúspěšná.

 

    Tito lidé si často vytipují občany vyššího věku, kteří nemají možnost si informace ověřit například na internetu.

 

    Městská policie proto žádá všechny občany, aby šířili toto upozornění mezi svými příbuznými a známými a v případě, že je taková osoba navštíví, nebo osloví, okamžitě informovala Městskou policii na lince 734 100 156. Ušetříte si tak mnohé problémy, starosti a v neposlední řadě i nemalou finanční ztrátu.

 

 

Ing. Milan Fischer

velitel Městské policie Klecany

Novinky a informace

  • 1.6.2022

    Aktuálně hledáme do našeho kolektivu strážníka

    Více podrobností na stránkách Města Klecany https://www.mu-klecany.cz/picture/193441

  • 27.5.2022

    Dnes 27.5.2022 byla v Klecánkách nalezena koloběžka. Majitel nás může kontaktovat na tel.: 734 100 156

  • 18.9.2021

     Aktuálně hledáme do našeho kolektivu strážníka, nebo čekatele. Pokud máte zájem kontaktovat nás můžete na tel.: 734 100 156 nebo přes Městský úřad Klecany