Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Žádost o řešení situace ohledně zápachu

30.7.2018, Eva Nováčková

Dobrý den,

prosím o řešení situace ohledně zápachu, který se šíří z Kalového hospodářství v Drastech. V jakém stavu je v současnosti řešení této problematiky? Situace je již dlouhodobě neudržitelná - zejména v těchto horkých dnech není možné ani otevřít okna a vyvětrat, nemluvě o nemožnosti pohybu venku.

Děkuji.

S pozdravem

Eva Nováčková

Odpověď

6.8.2018

Vážená paní Nováčková,

po loňských opakovaných stížnostech města na šíření zápachu z kalového hospodářství Drasty jsme byli informováni provozovatelem kalových polí (Pražské vodovody a kanalizace), že po proběhlé opravě ČOV v Praze by již nemělo docházet k dalšímu napouštění kalových polí Drasty, které jsou původcem zápachu. Zápach v posledních dnech byl snad způsoben transportem kalů pryč ze Drast, ale provozovatel se neobtěžuje nás jakkoli o své činnosti či o změně situace informovat. Samozřejmě jsme psali stížnosti na šíření zápachu na příslušné úřady (kromě PVAK také Krajský úřad, Odbor životního prostředí, Magistrát Hl. m. Prahy a další).

S pozdravem Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět