Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Parkování Farm Table

14.11.2017, Lenka Lisá

Dobrý večer, píši na stránky MU i když vím že s tím MU nemůže nic udělat. Jde tedy jen o jakési ozámení přetrvávající skutečnosti aby MU a občané Klecan byli v obraze. Dnes jsem se málem srazila s protijedoucím autem v zatáčce u Farm Table ačkoli jsem jela předepsaných 30, možná i méně. Zezdola totiž vyrazilo auto a já neměla kam uhnout protože podél restaurace opět byla zaparkována dvě auta. Zavolala jsem tedy policii a bylo mi sděleno, že policista už tam dávno byl, za stěrače dal výzvy a vyzval majitele restaurace aby našel ty co parkují a sdělil jim že je policie žádá aby přeparkovali. Což se nestalo, takže policista odešel. Chápu že klientela Farm Table si může dovolit platit pokuty za parkovánní, jen nechápu, proč by nás to příště třeba mělo stát život..

Odpověď

15.11.2017

Vážená paní Kvítková,

k dohadům mezi hosty restaurace Farm Table, kteří parkují v zatáčce vedle restaurace a strážníky městské policie dochází velmi často. Řidiči jsou z místa vykazováni, strážníci jim udělují sankce. Z důvodu zvýšení bezpečnosti provozu v okolí restaurace a nastavení zcela jasných pravidel pro parkování v této lokalitě byl vypracován návrh nového dopravního značení. Spočívá v umístění svislé dopravní značky "Zákaz zastavení", vyznačení krajnice a dalšího vodorovného značení a umístění červených sloupků vyznačujících výjezd mimo komunikaci. Návrh byl konzultován a odsouhlasen Dopravním inspektorátem Policie ČR a v uplynulých dnech vydal Odbor dopravy MěÚ Brandýs nad Labem - Stará Boleslav rozhodnutí o místní úpravě dopravního značení. V souladu se zákonem je nutné, aby toto opatření obecné povahy bylo po dobu min. 15 dní zveřejněno na úřední desce města. V dohledné době bude nové značení instalováno. Podmínkou pro provádění vodorovného značení je zcela suchá vozovka, čekáme na vhodné počasí a volnou kapacitu společnosti, která značení provádí. Situace nového dopravního značení je k nahlédnutí na webu města Klecany, odkaz:

http://www.mu-klecany.cz/picture/65793

S pozdravem Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět