Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Řešení situace okolo zápachu

10.7.2017, Karel Frydek

Dobrý den, po přečtení všech dostupných informací o zápachu šířícího se z Kalového hospodářství v Drastech nabývám dojmu, že s tímto problémem nechce mít nikdo nic společného. Všechny odpovědi, jak od PVK, ČIŽP atd. mi přijdou alibistické a k ničemu. Zcela nechápu, jak ČIŽP může tuto situaci označit za ,,v pořádku“. Nebylo by vhodné zvážit zapojení Veřejného ochránce práv? Myslím si, že by celá situace nabrala rychlejší obrátky (což je 100% potřeba) a někdo by konečně začal něco dělat. Někde jsem se dočetl, že se situace začíná stabilizovat, že zápach už není tak hrozný, tak s tímto tvrzením zásadně nesouhlasím, smrad je to stále stejný. Navrhovaná opatření proti šíření zápachu jsou směšně, označil bych to snad i jako provokaci. PVK vybralo ty nejlevnější možné způsoby (zcela neúčinné). V dnešní době existují společnosti, které se specializují na velkoobjemovou neutralizaci zápachu, ale to PVK nevyužije, protože by to bylo finančně nákladnější, ale s tím by měli v době havááárie (jak říkají) počítat. Pokud opravdu chcete, aby se začalo něco dít, tak podejte podnět k Ombudsmanovi.

Děkuji.

Frýdek

Odpověď

12.7.2017

Vážený pane Frýdku,

další kroky činíme již ve spolupráci s právním zástupcem města - město Klecany připravuje žalobu na provozovatele kalových polí. S tím, co jste napsal, naprosto souhlasím, opatření ze strany PVK jsou neúčinná a jejich návrhy zní spíše jako výsměch, než aby vedly ke skutečnému řešení situace.

S pozdravem Daniel Dvořák

Zpět