Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Parkování Praha 8

19.8.2016, Anna Podratzká

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je možné z pozice města řešit problematiku dopravní dostupnosti do Prahy. Vzhledem k novým parkovacím zónam je možnost dojezdu na metro zančně omezená. Táto změna se myslím dotkne mnoha lidí , kteří dojížděli do Kobylis, kde nechali auto a dále pokračovali metrem. Plánují se nějaké nové záchytné parkoviště v blízkosti metra? Posílí se příměstská doprava? Děkuji za odpověď.

Odpověď

23.8.2016

Dobrý den paní Podratzká. V této záležitosti máme dosti omezené možnosti, vznik parkovacích zón a záchytných parkovišť je plně v kompetenci jednotlivých městských částí hlavního města Prahy. Společně s představiteli okolních obcí jsme vznesli požadavek na odbor dopravy Středočeského kraje o posílení autobusových linek, které bývají v některých časech přeplněny až za hranu jejich kapacity. Z tohoto důvodu jsem se zúčastnil i jednání na Krajském úřadu, nyní čekáme na rozhodnutí krajské rady o navýšení rozpočtu na dopravu do naší oblasti.

S pozdravem Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět