Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Parkování na chodníku

23.3.2016, Helena Urbánková

Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o vyřešení již neúnosné situace parkování na chodníku, a to hlavně v ulici Do kaštan v celé délce chodníku a nově také v ulici U školy, kde řidičům nestačí rozšířené vyhrazené místo a parkují i na novém chodníku. Předpokládám, že značky budou ignorovány stejně jako volná vyhrazená místa, takže jsem pro instalaci sloupků. Chodníky jsou opravdu minimalistické i pro jednoho chodce a nejednou jsem byla svědkem, že se kvůli autu nemohl z masny kvůli zaparkovanému autu před vchodem vymotat kočárek. Děkuji.

V ústí ulic Do kaštan a U školy by se hodilo instalovat zrcadlo - silnice je úzká a řidiči si vzájemně vjíždí do protisměru.

Ještě v souvislosti s parkováním - jak to vypadá s řešením parkování BMW pelotonu v Klecánkách? Už stojí i ve druhé řadě - nemusím jistě zmiňovat, že je to v tak úzké ulici nebezpečné...

Odpověď

1.4.2016

Dobrý den,

děkujeme za podněty, které předáme obecní policii, protože Vámi popisované jednání je porušováním pravidel provozu na pozemních komunikacích. Vyřešení dopravní situace na křižovatce ulic U Školy a Do Kaštan budeme konzultovat s dopravní policií a odborem dopravy MěÚ Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (je to naše povinnost - změnu dopravního značení můžeme navrhnout, schvaluje ji však odbor dopravy obce s rozšířenou působností).

Parkování v ulici Do Klecánek bylo projednáváno i na včerejším zasedání zastupitelstva. Majitel autoservisu bude vyzván k nápravě - odstranění vozidel parkujících mimo vyhrazená místa.

S pozdravem Ivo Kurhajec, Daniel Dvořák

Zpět