Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Knihovna

1.2.2016, Pacovská Růžena

Dobrý den,
když jsem před několika dny na fcb otevřela stránky uživatele "Jsem klecanský čtenář" a našla tu několik článků od čtenářů naší knihovny, kteří oproti p. Kozlové a p. Pajerovi pochvalovali ochotu a přístup k práci bývalé knihovnice sl. Barbory Krátké, rozhodla jsem se i já k tomuto dlouho diskutovanému tématu napsat svůj názor. Zde je:

Růžena Pacovská: Po přečtení dostupných článků a komentářů vztahujících se k naší knihovně a k bývalé knihovnici Báře Krátké se domnívám, že Vy paní Kozlová a pan Pajer jste jediní (možná ještě pár vašich příznivců), komu její práce a hlavně sama B. Krátká vadila. Neznám Vás ani pana Pajera a ani nevím, co vás k takové nenávisti vedlo, ale z Vašich příspěvků mám pocit, že atˇ povede knihovnu kdokoliv, nikdy nebude dost dobrý. A nedej Bože, aby si budoucí knihovnice dovolila s Vámi nesouhlasit, nebo dokonce Vám odporovat. Jednoho takového co nám přinesl do Klecan kulturu jsme tu už měli, nakonec zanechal dluhy a utekl. Ještě bych se ráda zeptala, kolik nových čtenářů, které jak se chlubíte ve svém článku jste přivedla do knihovny, se zde zaregistrovalo a stalo se pravidelnými čtenáři. To je ale asi otázka pro knihovnici, tak třeba mi ta dočasná odpoví.
To se mi líbí · Odpovědět · 15 min

Jsem klecanský čtenář: Ono by stačilo, kdyby vedl knihovnu opravdu knihovník, který ví, co vedení knihovny obnáší a ne kdokoli z úřadu podle toho, jak se to hodí. Co se týče dluhů, tak pro Vás může být dobrou zprávou, že ty po mně rozhodně nezůstanou. Na akce v minulém roce jsem sehnala sponzorský dar ve výši 10 000,- a stejně tak i na akce v roce letošním.
To se mi líbí · Odpovědět · 9 min

Na odpověď nemohu bohužel reagovat,neboť mi byl zablokován přístup nebo byla dokonce stránka zrušena (což také ukazuje na charakter těchto "knihovních aktivistů"),přestože tam sami vybízeli k diskusi. Proto bych byla ráda, kdyby mi mohla sl. Staňková odpovědět na mou otázku, kolik lidí z těch 66, které p. Kozlová přivedla svou opěvovanou akcí do knihovny se zde zaregistrovalo a stalo se pravidelnými čtenáři.
Děkuji Pacovská

Odpověď

12.2.2016

Dobrý den paní Pacovská,

z avizovaných 66 čtenářů si svůj průkaz ještě nevyzvedlo 7 lidí. Zbytek si pro registraci přišel. To, zda aktivně do knihovny chodí, nemohu posoudit, neboť jsem na pozici krátce a neznám konkrétní jména těch, kteří se zaregistrovali na akci paní Kozlové. Pozoruji však, že aktivnější jsou čtenáři, kteří jsou v knihovně registrovaní delší dobu. S pozdravem Nikola Staňková

Zpět