Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Odklizení skládky u kasáren

16.9.2015, Jarda

Dobrý den, z jakých peněz bude skládka likvidována, když leží na pozemku firmy a ne města, nemělo by město spíš dbát na to, aby skládku odklidila firma, která je majitelem pozemku a to v případě, že skládka kazí vzhled města? Jaké opatření dělá město, aby černé skládky nevznikaly?
děkuji Jarda Pol

Odpověď

17.9.2015

Dobrý den,

společnost, která vlastní předmětný pozemek nám dala jeho část zdarma k dispozici pro zřízení stanoviště na třídění odpadu. Tímto mají obyvatelé ulic Dolní Kasárna a Spojařská možnost třídit odpad v dochozí vzdálenosti, což je ekologické a pro město i ekonomické. Podle reakcí obyvatel této stále se rozrůstající lokality byla možnost třídění odpadu v blízkosti bydliště přivítána. Při získání svolení majitele pozemku k umístění kontejnerů jsem slíbil, že budeme v okolí stanoviště udržovat pořádek. Mohu Vás ujistit, že náklady na odklizení skládky byly minimální - úklid provedli během několika minut naši zaměstnanci.

Obyvatelé mají možnost pro odložení nepotřebných věcí využít městský sběrný dvůr, který je v letní sezóně otevřen šest dní v týdnu. Dále město nabízí svým občanům zdarma svoz bioodpadu, který je následně kompostován. V minulosti byl pokus o použití fotopastí na nejproblematičtějších místech, avšak bez většího úspěchu.

Přeji hezký den

Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět