Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Úprava příchodu, příjezdu a parkování u školy

9.4.2015, Martin Kučera

Chtěl bych se zeptat jaká je situace okolo úpravy příchodu, příjezdu a parkování u školy?
Pokud se pamatuji, ke konci minulého roku se schválily nějaké peníze na přípravu projektu, ale od té doby jsem ani v usneseních ani okolo školy nic nezaznamenal. Děkuji, Martin Kučera

Odpověď

9.4.2015

Dobrý den

Souhrn aktuální situace akce: "Úprava komunikací a přístupu do MŠ a ZŠ Klecany"

V současné chvíli jsou připraveny veškeré vyjádření dotčených orgánů státní správy a správců sítí, kromě Dopravního inspektorátu Policie ČR.

Bohužel se nám všem po několikerém jednání nedaří přesvědčit dopravní policii, aby nám vydala souhlasné stanovisko. Policie nesouhlasí s naším řešením a požadují minimálně rozšíření navržených zúžených míst („dusítek“) na místa obousměrně průjezdná pro větší bezpečnost chodců a automobilů.

Proběhla již tři kola jednání s mou účastí, naposledy včera. Projektant přepracuje a upraví sporná místa dle požadavků a opět PD předložíme k finálnímu schválení.

Rozumím, že vzniká pocit nečinnosti, ale jedná se o jednání s úřady a správci sítí, kde každý má své lhůty a zároveň je také nutné řešit vzniklé požadavky a podmínky.

Pevně věřím, že se v nejbližších dnech s policií domluvíme a jsme ihned připraveni podat na stavební úřad žádost o vydání Územního rozhodnutí.

S pozdravem Ivo Kurhajec

Zpět