Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Dotaz - bikepark ADASTRA

13.7.2021, Lenka Borovičková

Dobrý den,
reaguji na článek ve zpravodaji o téměř zprovozněném cykloparku v Klecanech. Z textu je zřejmé, že všichni občané jsou s tím v souladu a vše je jak má být. Já osobně s tím však v souladu nejsem a veřejným prostorem se nese, že tato výstavba byla pozastavena. Ráda bych se zeptala, zda je toto pozastavení prací písemné a kdo a kdy jej vydal? Je smutné, že nikdo nebrání poslední kousky volné přírody v okolí našeho města, kde nachazí lesní zvěř útočiště a vodu. Vždyť všechno nepatří pouze lidem!
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
L. Borovičková

Odpověď

13.7.2021

Dobrý den paní Borovičková,

téměř zprovozněna je pumptracková dráha a bikepark na bývalé deponii zeminy za ČOV, která zde vznikla při její rekonstrukci. Toto místo (po stavbě vypadalo jako měsíční krajina) je jinak nevyužitelné, do budoucna se jedná o rozvojovou plochu pro další případné rozšiřování ČOV, proto asi nelze nic namítat proti vytvoření přírodního bikeparku v těchto místech, kde budou moci bezpečně sportovat místní děti a mládež. Pozastaveno bylo budování cestiček na svazích údolí. Zde byla dohoda rady města, komise stavební a životního prostředí a spolku Aktiv Kid (Adastra), že bude vytvořena malá ukázková část trasy, aby se členové rady a komise seznámili s představami cyklistů a rozsahem úprav, o které cyklisté žádají a mohli k věci zaujmout stanovisko. Cyklisté však vybudovali ukázkové trasy více, než jak zněla dohoda, navíc podle členů komise ŽP nevyhovujícím způsobem. Podle sdělení vedení Adastry se tak stalo nedorozuměním v komunikaci mezi vedením cyklistů a jejich smluvními pracovníky. Vedení Adastry se za toto omluvilo, práce byly ihned zastaveny. Písemné potvrzení o tom není, rozhodnutí zastavit práce jsem jménem vedení města sdělil vedení cyklistického oddílu. Představy cyklistů, vedení města a členů komise stavební a životního prostředí se v některých bodech liší, o dalších krocích stále jednáme.

S pozdravem Daniel Dvořák

Zpět