Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Sedlec - Klecany - cyklostezka

3.5.2020, Ladislav Ligárt

Měl bych dotaz o ohledně úseku tyhle cyklostezky. Je značena také v mapách a také značkami. Nicméně se jedna o mimořádně nebezpečný úsek kde zpravidla řidiči výrazně porušují maximální rychlost a objíždění cyklistů dělají často riskantním způsobem. Můj dotaz zní jestli je v plánu zvyšovat bezpečnost cyklistů v tomto úseku, proč trasování cyklostezky je vedeno tak extrémně nebezpečným úsekem bez jakékoliv dalšího zajištění bezpečnosti . Tenhle kousek je důležitá spojnice která uzavírá kolečko kolem Prahy a dělá napojení na důležitou cyklostezku. Osobně ji využívám na dojíždění za práci do Prahy. Z mého okolí vím že právě rizikovost tohohle úseku způsobuje že cyklisti tenhle úsek cyklostezky obcházejí. Je Škoda pokud to bráni alternativní dopravě. Bylo by možný alespoň v spolupráci s policii dělat měření rychlosti nebo nějaké opatření které by ukáznilo řidiče v tomto vesměs krátkém úseku.

Odpověď

4.5.2020

Vážený pane Ligárte,

tento dotaz byste měl směřovat na vlastníka komunikace - Středočeský kraj. Město nevlastní komunikaci, ani žádné pozemky okolo, není tedy reálné, že by zde v dohledné době plánovalo budování cyklostezky. Měření rychlosti v tomto úseku může provádět pouze Policie ČR, naše městská policie nemá povolení v tomto úseku měřit. Nutnost měření rychlosti ve městě i přilehlém okolí zmiňujeme na všech koordinačních schůzkách s Policií ČR, není to bohužel v naší moci, záleží na kapacitních možnostech dopravní policie.

S pozdravem Daniel Dvořák, starosta

Zpět