Dotazy občanů - - Oficiální web MP Klecany
Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Městská Policie Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Cyklostezka

20.10.2019, Anna Vojtková

Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně cyklostezky realizované v roce 2014, vedoucí kolem Černé skály k Vltavě. Zpracovávám analýzu dopravní situace Klecan na Fakultě Architektury ČVUT. Snažila jsem se dohledat, jaké má cyklostezka číslo a jméno, ale nenašla jsem ji vyznačenou na žádných mapách, ani turistických, ani cykloserverech. Můžete mi prosím dát nějaké informace k dané trase?
Děkuji,
Anna Vojtková

Odpověď

22.10.2019

Dobrý den, paní Vojtková,

na projekt cyklostezky s názvem „Cyklostezka Klecany - Klecánky přívoz“ město Klecany získalo dotaci z ROP NUTS II Střední Čechy ve výzvě č. 54, Oblast podpory: 3.3 Rozvoj venkova. Konkrétní náplní projektu bylo vybudování cyklostezky, která propojí centrální část Klecan s místní částí Klecánky s napojením na přívoz přes Vltavu. Dle požadavku dotace měla být trasa vedena od jednoho spoje k druhému, v našem případě je na náměstí Třebízského v Klecanech autobusová zastávka a v Klecánkách přívoz.

Trasa je vedena po nově vybudovaném pásu souběžně s místními komunikacemi v zastavěném území a dále jako samostatná komunikace v nezastavěném území, kde je omezena motorová doprava. Cyklostezka je určena pro cyklisty, pěší, inline bruslaře a další (kočárky, koloběžky).

Cílem bylo umožnit občanům obou částí města bezpečné spojení do práce, za službami, na úřad a zároveň poskytnout i možnost sportovního vyžití prakticky po celý rok.

Trasa je vedena v délce 1,98 km s obousměrným provozem o šíři 2,50 - 3,50 m zpevněného povrchu.

Máte pravdu, že na mapách ani cykloserverech ji zřejmě vedenou nemáme.

Více je uvedeno na stránkách města Klecany v ukončených projektech:

https://www.mu-klecany.cz/web/cs/obcan/dotace-a-projekty/dokoncene-projekty/cyklostezka-klecany-privoz

V případě dalších dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Přeji pěkný den

Ing. Kristýna Holubová

projektová manažerka

tel.: 731 169 025

Město Klecany

Do Klecánek 52

250 67 Klecany

IČ: 00240290

Zpět